Stjärnfall - Lars Wilderäng

Stjärnfall

By Lars Wilderäng

 • Release Date: 2015-07-28
 • Genre: Science fiction
 • Size: 3.96 MB
Score: 3.5
3.5
From 94 Ratings

Alternative Downloads

Server Link Speed
Mirror [#1] Stjärnfall.pdf 28,921 KB/Sec
Mirror [#2] Stjärnfall.pdf 30,752 KB/Sec
Mirror [#3] Stjärnfall.pdf 50,681 KB/Sec

Description

Tio år har gått sedan den moderna civilisationens undergång, när all elektronik slogs ut av ett högteknologiskt angrepp. Livet har sakta börjat stabiliseras, men är faran verkligen över? Nedsläckningen, som perioden när elen försvann kallas, var troligtvis bara början. Nu står mänskligheten inför ett än större hot. Militären Jocke är äntligen tillbaka i Sverige efter ett långt uppdrag i Mellanöstern och hoppas på ett lugnt liv. Storbonden Filip Stenvik har fått skydd av Federationen Västra Götaland men oroar sig för nya angrepp. Maximilian har vuxit upp till en man och gör sitt bästa för att bryta sig fri från barndomshemmet och gå sin egen väg. På Carlstens fästning samlar Bohusläns landshövding, Gustaf Silverbane, sina styrkor, medan forskningschefen Anna Ljungberg försöker analysera den motståndare de inte vet mycket om. Men tänk om fienden redan finns bland dem? Kanske närmare än någon kan ana … Stjärnfall är den actionfyllda uppföljaren till Lars Wilderängs dystopiska roman Stjärnklart. Film-och tv-rättigheterna till Stjärnklart är sålda till produktionsbolaget Bob Film.

Reviews

 • Tjatig

  2
  By Same boy
  Hur bra författaren än skriver så är denna bok vansinnigt tjatig. Skulle uppskatta att "ej fungerande teknisk enhet" nämns som ett "spännande" avsnitt över 100 ggr. Faktum är att första hälften av boken babblar på om personers upplevelser ang olika tekniska prylar som mystiskt slutar fungera. Tjatigt, tråkigt, men välskrivet tjat.
 • Nu vänder allt till alieninvasion

  3
  By Schandreas
  Om första delen handlade om utmaningen i att klara sig utan alla moderniteter och om att organisera nya samhällen, handlar den här om nästa hot från angriparna. Från dem som placerat nanomiter på jorden. Det ballar ut lite. Men det är svårt att ändå inte gilla och fortsätta läsa.
 • Inte så originell

  3
  By Dynamite Harry
  Väldigt olik den första boken, spännande men temat känns lite uttjatat. Inte så svårt att lista ut vilka böcker/filmer/spel som inspirerat författaren...
 • Stjärnklart blev ett Stjärnfall i dubbelbemärkelse

  2
  By Stjernfelt
  Läste boken oavbrutet och den blir snabbt fylld av oavbruten spänning. Tyvärr blev jag nästa gråtfärdig när ett relativt godtagbart science fiction/ domedags scenario ballar ur fullkomligt och där författaren inte nöjer sig med den skräck som ursprungliga hotet ger utan skall få in alla former av domedagsformer som man kan få. Synd Stjärnklart var så bra och föll så platt med Stjärnfall

keyboard_arrow_up